Manteniment de la rehabilitació oral - Clínica Dental Barcelona, Estudi Dental Barcelona
Go to Top

Manteniment de la rehabilitació oral

Valoració

Manteniment de la rehabilitació oral

En general aquest tipus de rehabilitacions de tota la boca, es fan en pacients que porten molt de temps sense anar a la clínica dental, ja sigui per no tenir l’ hàbit o simplement per por al dentista, en el que el resultat és una boca molt deteriorada, amb el pas del temps. A més en molts casos, aquests pacients desenvolupen patologies que només poden controlar-se per dentistes especialistes, com per exemple, la malaltia periodontal o malaltia de les genives.

Per això , un dels aspectes més importants que s’ha de conscienciar el pacient que inverteixi tant temps i energies en rehabilitar tota la seva boca amb implants dentals, pròtesis dentals de porcellana o pròtesis sobre implants, entre molts altres tractaments dentals; és que s’ha de realitzar manteniments periòdics, per conservar en perfecte estat de salut, tot aquell que s’ha realitzat durant el tractament de tota la boca.

Possibles danys que es poden presentar, en dents o boca ja tractades, per falta de manteniment periòdic

Així com les dents es deterioren pels efectes de les bactèries que comunament habiten a la boca, els implants dentals, per exemple, també poden ser colonitzats per les mateixes bactèries i patir el que en aquest cas es denomina periimplantitis, que produeix sobre els implantes, els mateixos efectes ocasionats per la periodontitis a les dents, es a dir, de, perduda de l’os de suport i risc de perduda a llarg termini, en aquest cas, del implant dental. Per aquest motiu, s’han de realitzar manteniments i revisions de l’estat de la boca cada 6 mesos.

Aquesta recomanació també va dirigida, als pacients que no porten implants dentals a la seva boca. Por exemple, encara que un nervi dental s’ hagi tractat y s’ hagi col·locat una corona o funda sobre aquest, les dents poden veure’s afectats novament per processos de caries, que destrueixen novament la dent rehabilitada. Pel fet que la dent ha perdut la sensibilitat, quan aquestes dents són afectats per caries, el pacient mai ho notarà, almenys no per dolor, i aquesta caries pot avançar fins destruir de forma irreversible la dent. Fent revisions periòdiques al dentista podrà detectar la presencia d’ aquestes caries, restaurant la dent, abans de què sigui massa tard.

Visitar al dentista cada 6 mesos, és sense dubte el que repercutirà en l’ estat de salut bucal i en l’ èxit dels tractaments dentals de tota la boca, a llarg termini.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*