Gingivitis - Clínica Dental Barcelona, Estudi Dental Barcelona
Go to Top

Gingivitis

Valoració

Què es la gingivitis?

La gingivitis, es la forma més comú de la malaltia de les genives.

Causes comuns de la Gingivitis o inflamació de les genives

La geniva està constantment agafada a una sèrie d’ agresions tant bacterianes com mecàniques. Encara que en un estadi inicial, la saliva protegeix a les genives d’aquestes constants agressions, els microorganismes que habiten en l’ interior de la geniva, fan que aquests se inflami i a major presencia d’aquests microorganismes, major serà el grau de la inflamació de les genives. Aquests microorganismes, a més de produir inflamació, generen substancies molt lesives per a les cèl·lules que conformen les genives. Això el que genera es que hi hagi un ampliament del teixit de la geniva y que els microorganismes penetren a teixits més profunds.

Fases de la gingivitis o inflamació de la geniva

La inflamació es troba en totes las fases de malaltia de les genives, es de les més elevades fins als casos més greus.

Inicialment, la resposta de la geniva a les bactèries de la placa bacteriana, es molt lleu i el pacient no ho nota. En aquesta fase hi ha un lleuger augment del flux sanguini, que en alguns casos, es manifestarà en forma de sagnament de genives al raspallar les dent.

En una segona fase, es comença a notar l’augment de la mida de la geniva i si el pacient decideix fer-se una revisió amb el dentista especialista en periodòncia, a la clínica dental, es produirà un sagnament de les genives al moment de realitzar la proba diagnostica del sondatge periodontal.

A la tercera fase de la evolució de la malaltia, la geniva comença a ser molt vermella. En aquests nivell es pot dir que la inflamació de la geniva es de moderada a greu.

Altres causes de la gingivitis o inflamació de les genives

Ocasionalment , la causa principal de la gingivitis no es la placa bacteriana. Pot deures a canvis hormonals com passa en la gingivitis del embaràs o la gingivitis de la pubertat o deures a malalties sistèmiques tals com la gigivoestomatitis herpètica aguda o algunes malalties d’origen dermatològic entre altres

Per això sempre que noti els signes d’inflamació o sagnament de les genives deu acudir al dentista especialista en genives o periodoncista, per a que li indiqui si la causa es d’origen bacterià i per a que dugui a terme el tractament indicat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*