Go to Top

Periodòncia

Valoració

La Periodòncia és l’especialitat encarregada del diagnòstic i tractament de l’enfermetat periodontal i les seves conseqüències. La malaltia periodontal, afecta a les genives i l’os que suporta les dents. Per això és important, la cura d’aquest teixit periodontal de suport, per evitar les pèrdua dental.

MALALTIA PERIODONTAL

Existeixen varies fases a la Malaltia Periodontal que han de ser tractades per l’Especialista en Periodòncia.

GINGIVITIS

Degut a l’acumulació de Placa Dental, es produeix una reacció inflamatòria a la geniva, denominada Gingivitis. Generalment el primer símptoma que nota la persona, és el Sagnat de genives, especialment al raspallar-se les dents. A més d’aquest símptoma de Sagnat de genives, s’observa un augment de mida i canvi de color, en el contorn gingival, és a dir, a la geniva que emmarca les dents. Tota persona que noti aquests canvis ha d’acudir a la nostra Clínica Dental, per a ser atès per l’Especialista en Periodòncia, d’aquesta manera evitarà que el problema de genives avanci i afecti a l’os, produint canvis irreversibles.

PERIODONTITIS

L’acumulació perllongada de Placa Dental deriva en la formació de Càlcul Dental o Tosca Dental. El Càlcul Dental desencadena a la seva vegada, una reacció inflamatòria, que s’anomena Periodontitis, inflamació del periodonci o os que voreja a la resta de dents. Quan aquesta inflamació té lloc, l’os comença a patir un procés de reabsorció irreversible, provocant la pèrdua del suport dental. En aquests casos, s’observa com la geniva comença a baixar en les dents inferiors o a pujar a les dents superiors, deixant exposada l’arrel dental de la peça afectada. Quan això ocorre, es precisa la valoració a la nostra Clínica Dental, per a que l’Especialista en Periodòncia, li indiqui el tractament més apropiat per al cas.

CASOS QUE TAMBÉ HAN DE SER TRACTATS PEL PERIODONCISTA

A més del tractament del procés patològic que té lloc a la geniva i a l’os de suport de les dents. A la nostra Clínica Dental a Barcelona, comptem amb Especialistes en Periodòncia, capacitats per a realitzar tractaments auxiliars de tots els Tractaments Restauradors de Pròtesis i d’Estètica Dental.

ALLARGAMENTS CORONARIS

Existeixen dues raons fonamentals perquè les dents han de rebre aquest tipus de tractament.

  1. Pèrdues dentals severes produïdes per càries profundes o fractures profundes. En aquests casos, si el límit de la lesió queda per sota de la geniva, serà necessari realitzar un procediment que permeti que l’estructura dental quedi per fora de la geniva, per a que així el Dentista Especialista que col·loqui la Corona, Funda o Incrustació de Porcellana; tingui suficient estructura per a sostindré aquesta restauració definitiva. A més d’aqueta manera, no s’invalidarà la geniva i s’evitarà que s’inflami constantment.
  2. Dents curtes o somriures a on es mostra molta geniva. Per aquests casos, a ESTUDI DENTAL BARCELONA, comptem amb tècniques molt sofisticades i amb tractaments d’Estètica Dental molt avançats, que permeten remodelar el somriure dels nostres pacients.

Els tractaments de Periodòncia, permeten mantenir unes dents fortes i una boca sana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*