Go to Top

Tractaments dentals conservadors

Valoració

Tractaments dentals conservadors 

Per tal de mantenir unes dents sanes i funcionals a la boca durant el màxim temps possible, els dentistes a Barcelona i en tot el mon, realitzen una sèrie de tractaments d’odontologia conservadora que allargaran la vida útil de les peces dentals afectades i permetran que el pacient pugui somriure i mastegar, per molt més temps.

Entre els tractaments d’odontologia conservadora trobem:

Restauracions de composite

Amb aquestes restauracions el dentista podrà substituir el teixit dental perdut, tant si es per una caries dental o per una fractura dental.

Endodòncies o tractaments dels conductes radiculars.

A Barcelona, aquest tractament es comunament conegut com ¨matar el nervi de la dent¨, amb aquest tractament el dentista, serà capaç de desinfectar l’interior de la dent, la qual s’ha contaminat per la presència d’una caries avançada o per una fractura dental.

Incrustacions de composite

Son les denominades ¨endocorones¨. Les incrustacions de composite son un tractament molt conservador, ja que son comparades amb les corones dentals (fundes), però al mateix temps protegeixen molt més la dent que una restauració de composite molt gran, disminuint el risc de fractura a llarg termini. En general, es fan servir a les dents amb tractaments d’endodòncia.

Incrustacions de Porcelllana

A l’igual que les incrustacions de composite, aquestes també son conegudes com a ¨endocorones¨. Les incrustacions de porcellana tenen les mateixes avantatges que les incrustacions de composite, sols que al ser realitzades en porcellana, aquestes poden perdurar en perfecte estat, durant un període de temps superior a les de composite.

Corones o fundes de porcellana

Aquest tipus de restauració, està indicat quan existeix una gran destrucció a la dent i no es possible instal·lar una endocorona o incrustació.

Corones o fundes de Circoni.

A diferència d’una corona total de porcellana, aquestes corones (fundes) porten un material molt fort a l’interior, el Circoni, aquestes corones s’utilitzen als casos a on es necessita reforçar l’estructura interna de la corona dental (funda). Bé sigui per el tipus de mossegada o per les forces que rep la dent que serà restaurada.

Utilitzant una combinació encertada d’aquests tractaments conservador i seguint els protocols correctament, els dentistes son capaços de prolongar la vida de les dents per molts anys.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*