Corones sobre implants dentals - Clínica Dental Barcelona, Estudi Dental Barcelona
Go to Top

Corones sobre implants dentals

Valoració

Corones sobre implants dentals

Les corones sobre implants dentals, son aquelles que s’utilitzen per reemplaçar, de manera individual, a una dent absent.

Quan es realitza aquest tipus de pròtesis sobre implants, es col·loca una corona per cada implant dental present a la boca, es a dir, si falten 3 dents, es col·locaran 3 implantes dentals i una corona dental, sobre cada implant.

Tipus de corones sobre implants

Quan la pròtesis sobre implants es unitària, la corona pot ser cargolada directament sobre l’implant o port ser una corona de porcellana, cimentada sobre una base cargolada a l’implant.

Corona sobre implant dental cargolada

Aquest és el tipus de pròtesis sobre implants més utilitzada. Amb aquest tipus de corones es poden realitzar ajustaments amb el pas del anys, per exemple, so la corona sobre l’implant dental s’afluixa, només es necessari acudir a l’implantòleg per a què en una sola visita, exposi el cargol que s’ha afluixat, l’ajusti i tanqui novament l’accés amb una reconstrucció.

Corona sobre implants cimentada

Aquest tipus de pròtesis s’utilitza només quan l’estètica dental es veu afectada amb una corona cargolada i es col·loca majoritàriament en el sector anterior.

Les corones cimentades sobre implants dentals, presenten certes limitacions en quan ajustaments a llarga durada es tracta. Quan la corona de porcellana està cimentada a una base cargolada, serà necessari retirar la corona cimentada per poder accedir al cargol i en alguns casos es necessari tallar-la, i llavors s’hauria de fer una corona nova.

Tipus de material per les corones sobre implants

Les corones sobre implants dentals poden ser de metall porcellana p de Zirconi- porcellana

Corones sobre implants de metall-porcellana

Les corones de metall-porcellana, s’utilitzen majoritàriament al sector posterior.

Actualment existeixen tècniques molt sofisticades que permeten obtenir resultats altament estètics a  nivell del coll de la corona, evitant que es vegi el metall quan la geniva es desplaça i deixa veure la base de la corona.

Corones sobre implants de Zirconi-porcellana

Les corones de zirconi-porcellana es recomanen per al sector anterior.

Aquestes corones amb base de zirconi, ofereixen un resultat molt natural, ja que al tenir el color blanc per sota de la porcellana, la translucidesa serà més similar a la de una dent natural, cas contrari a les corones que tenen una base de metall a on la dent tendeix a tenir el reflexa grisenc.

Ambdós tipus de corones y ambdós tipus de material, compliran amb l’objectiu principal, la reposició de la dent absent.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*