Go to Top

Pròtesis sobre Implants dentals

Valoració

Pròtesis sobre implants dentals

Els implants dentals tenen com a principal objectiu rehabilitar la dentadura perduda. Per això, l’implant dental no te cap sentit, si sobre aquests no es realitza una correcta pròtesis sobre implants, ja que aquesta es l’element més important per aconseguir aquest objectiu.

Es importat que avanç de col·locar els implants dentals, es dugui a terme la planificació de la pròtesis que es col·locarà sobre dits implants, ja que depenent d’aquesta, es determinarà la ubicació i direcció dels mateixos.

Tipus de pròtesis sobre implants

Existeixen diversos tipus de pròtesis que poden instal·lar-se sobre els implants dentals, entre aquests poden trobar:

1. Pròtesis unitàries sobre implants

Las pròtesis sobre implants unitaris son aquelles que es cargolen a un sol implant dental per substituir a una sola dent absent. En general aquestes pròtesis estan ubicades entre dos dents naturals, encara que hi ha ocasions en que es podrà col·locar dos implants dentals unitaris

2. Ponts sobre implants dentals

Els ponts sobre implants, en general substitueixen entre 3 a 5 dents absents. Les corones que constitueixen aquest pont sobre implants, solen estar cargolades a 2 o 3 implants dentals.

3. Rehabilitacions completes sobre implants dentals

Aquestes rehabilitacions es realitzen a pacients completament edèntuls, es a dir, aquells que no tenen cap dent ni a la arcada superior ni a la inferior.

A aquestes rehabilitacions se les coneix com a pròtesis completes sobre implants dentals o sobredentadures sobre implants dentals. En general estan conformades de 10 a 14 dents i cargolades, a diversos implantes dentals simultàniament.

En alguns casos a on hi ha una gra pèrdua òssia i només poden col·locar-se un parell d’implants com a molt, aleshores la pròtesis sobre implantes haurà de ser extraïble. Les pròtesis removibles sobre implants, tenen una gran avantatge sobre les pròtesis removibles convencionals, ja que van fortament unides als implants i no es mouen a l’hora de mastegar, etc…

Materials utilitzats per les pròtesis sobre implants

Quan son implants unitaris i ponts sobre implantes, aquestes pròtesis poder realitzar-se del mateixos materials que s’utilitzen per a les corones sobre dents, es a dir, corones de metall cobertes per porcellana o corones de zirconi cobert per porcellana.

En el cas de les dentadures completes sobre implants, aquestes poden ser de resina, de metall-porcellana o de zirconi-porcellana.

Una correcta planificació del cas i una selecció adequada del material de la pròtesis sobre implants ajudarà a l’èxit del tractament a llarg termini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*